Παραλία Boϊδοκοιλιά, η αγαπημένη του Instagram!

Πουθενά αλλού δεν θα βρεις την ευκαιρία να απαθανατίσεις το μεγαλείο της φύσης, όπως σε αυτή την πεταλωτή παραλία της Μεσσηνίας με την μοναδική της λιμνοθάλασσα.

Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία που εντυπωσιάζει με το ημικυκλικό της σχήμα, τη χρυσή άμμο και την γαλαζοπράσινη θάλασσα έχει γίνει μια από τις αγαπημένες επιλογές των χρηστών του Instagram και όχι άδικα! Την ίδια στιγμή έχει τεράστια περιβαλλοντική αξία, καθώς φιλοξενεί έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους της Ευρώπης.

Έτσι μαγνητίζει την καρδιά σου διπλά. Πρώτα η λίμνη αλμυρού νερού, μέλος του δικτύου προστατευόμενων βιότοπων Natura 2000 και έπειτα ο απόλυτος εξωτικός παράδεισος για να κάνεις ηλιοθεραπεία, να κολυμπήσεις και να εξερευνήσεις (ναι, στην περιοχή θα βρεις μέχρι και φραγκικό κάστρο από τον 13ο αιώνα).
Ακολουθώντας ένα μονοπάτι θα φτάσεις στη λίμνη Γιάλοβα (ή Διβάρι), που εκτός από τα αποδημητικά πτηνά φιλοξενεί όλο το χρόνο πάνω από 250 είδη πτηνών, από τα οποία 79 ανήκουν στην «κόκκινη κατηγορία» των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Φτάνοντας στην παραλία σε περιμένει μία ημικυκλική «αγκαλιά», που αρχίζει να σε συναρπάζει όπως ακριβώς και οι φωτογραφίες της από ψηλά. Δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά χρώματα της άμμου και της θάλασσας, είναι και το Παλαιόκαστρο στο βάθος επάνω σε λόφο, που κάνει το τοπίο τόσο εντυπωσιακό. Και ναι μετά από όλα αυτά, υπάρχει κάτι ακόμα να δεις… δίπλα στην είσοδο της παραλίας θα συναντήσεις θολωτό τάφο αφιερωμένο στο γιο του Νέστορα, Θρασυμίδη.

Είναι βέβαιο, ότι η εξωτική Βοϊδοκοιλιά θα σου δημιουργήσει την επιθυμία να περάσεις μια χαλαρή, τεμπέλικη μέρα στην παραλία. Βρες όμως χρόνο να πάρεις το μονοπάτι που ξεκινά πίσω από τους αμμόλοφους και καταλήγει στη σπηλιά του Νέστορα. Μυθικές θα είναι οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις εδώ, ένα τόπο βγαλμένο από το μύθο: εδώ λένε ότι ο Ερμής έκρυψε τα βόδια που έκλεψε από τον Απόλλωνα.

Το μονοπάτι συνεχίζει ανηφορικά και προσφέρει πολλά σημεία για εντυπωσιακές φωτογραφίες. Σημείωσε πως το κάστρο είναι κλειστό για τους επισκέπτες.

Source: https://www.discovergreece.com/